If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
имам 1 въпрос колеги и ако можете та ме светнете Турбото ми пренадува и не разтоварва чак до 1.5бара така ми казаха , и въпроса ми е дали от това пренадуване може да се получават силните вибрации на двигателя които имам ?
Турбото пренадува в обороти над 3000 образно казано, след като пренадуе екуто спира горивото, светва ти лампата за повреда и колата естествено забива муцуна.Кога се появяват тези силни вибрации?
ами по принцип при набиране на обороти е получава вибрация , независимо дали колата е на скорост или на свободна , а за пренадуването само като поанастъпиш педала и винаги изплюва маркуча от интеркулера кадето влиза в двигателя?
ами по принцип при набиране на обороти е получава вибрация , независимо дали колата е на скорост или на свободна , а за пренадуването само като поанастъпиш педала и винаги изплюва маркуча от интеркулера кадето влиза в двигателя?
За вибрацийте причината е другаде, но не в турбото!
За изплюването на маркуча имаш проблем или със скобата която го държи или със самия маркуч!
Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD
Моята преди да изчистя геометрята пренадуваше ,скоби не са ми падали и не е вибрирала просто светва чека и колата гасне за секунди все едно не стига гориво
значи вибрацията може да е от маховика , щото като сменях съединител имаше каот натисна маховика едно леко щракане и савсем лек луфт ? дали може да е от него и има ли вариант да му се сменят пружините вътре или направо нов или 2ра ръка ?
а за турбото то наистина ми светва чека но само след 3500 оборота и скобата съм я сменял с нова и е затягана до макс колкото направо да се скъса маркуча и пак я изплюва
Смени си скобата с хубава такава...има мн хубави! Виж дали не е омаслен маркуча там където затягаш със скоба...ако е го забърши.
За маховика вибрациите са силно възможни...ако е той май е по-удачно втора ръка...поне ги има много!
да той маркуча има омасляване там и ще пробвам както казваш да го забърша и пак да го стегна но така или иначе то турбото си пренадува ,поне така ми казаха в едно сервизче (уж замервали) не ще да разтоварва до 1.5бара а до колкото знам трябва да разтовари некаде на 0.98-1.2 бара . то по принцип има 1 гайчица за регулиране на уестгейта но се чудя да бутам ли там за да видя дали не е бутано(от предишния собственик) и за това да пренадува ?
да той маркуча има омасляване там и ще пробвам както казваш да го забърша и пак да го стегна но така или иначе то турбото си пренадува ,поне така ми казаха в едно сервизче (уж замервали) не ще да разтоварва до 1.5бара а до колкото знам трябва да разтовари некаде на 0.98-1.2 бара . то по принцип има 1 гайчица за регулиране на уестгейта но се чудя да бутам ли там за да видя дали не е бутано(от предишния собственик) и за това да пренадува ?
За гайката няма кво да се чудиш!
НА Я ПИПАЙ!!!
Може би турбото ти е за чистене 90%......
Но маркуча не трябва да си изкача даже и на 2-бара да пренадува..... смени си скобата както те посъветваха колегите преди мен.....
sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment